Categorie: Nieuws Zakelijk

31 aug

Vernieuwing winkelcentrum Vrijheidsplein

Vernieuwing winkelcentrum en bouw 44 woningen
In opdracht van Bridges Real Estate werkt Studio Beuving Kraal aan het plan voor de vernieuwing van winkelcentrum Vrijheidsplein in Zeist, en de bouw van 44 woningen aan beide kanten van de bestaande flat.

Schaalmodel
We maken regelmatig schaalmodellen van onze ontwerpen, om een beter beeld te krijgen van hoe het project er in 3D uit zou zien. In dit geval hebben we een maquette gemaakt met behulp van een 3D printer.

23 jun

Nieuwbouw appartementengebouw | Eindhoven

Jeske Schepers / Nieuws Zakelijk / / 0 Comments

Ruimte voor nieuwbouw
Onze opdrachtgevers hebben een bakkerij en bakkerswinkel in Eindhoven. De oude bakkerij is aan vernieuwing toe. Deze zal worden gesloopt en verdwijnt van deze plek. Daardoor ontstaat ruimte voor de nieuwbouw van zes appartementen. Boven de winkel zit een bovenwoning. De opdrachtgever wil deze woning graag splitsen in twee appartementen.

Ontwerp appartementen
Kraal architecten maakte het ontwerp voor de nieuwbouw van zes appartementen op de plek van de oude bakkerij. Deze appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Daarnaast maakten we het plan voor de twee nieuwe appartementen boven de bakkerswinkel.

Vergunning verleend
De vergunning is verleend, dus de aannemer kan starten met de uitvoering!

20 aug

Bouwblog: transformatie winkelpand Bilthoven

Het project

Het pand van Top’s Edelgebak in Bilthoven ondergaat een flinke transformatie.

De winkel wordt uitgebreid en krijgt een nieuwe, uitnodigende entree. De IJssalon -Top’s Secret IJs – krijgt een prominente plek op de hoek van de straat. Ook de gebakwinkel wordt vernieuwd. Volop genieten dus, nu het ijsseizoen weer begonnen is!

De twee appartementen boven de winkel worden opnieuw ingedeeld en volledig gerenoveerd. Ze krijgen een fijn balkon en grote ramen zorgen voor maximale lichtinval.

Het proces

Bouwstelten
Begin september 2019: er wordt plastic aangebracht op de wanden, zodat het plafond gespoten kan worden. Door de bouwstelten hoeft de uitvoerder niet met een trapje te slepen.

Buitenkant wit schilderen
Augustus 2019: de buitenkant van het pand wordt wit geschilderd.

Voor het schilderen

Tijdens het schilderen

Gips geplaatst
Half juli 2019: de gipsplaten zijn aangebracht. Binnenkort worden de wanden gestuct.

Zinken dakbedekking geplaatst
Begin juli 2019: de dakbedekking van zink is geplaatst.

Gipsplaten
Eind juni 2019: Binnenkort worden de gipsplaten aangebracht, zodat daarna de stukadoor kan starten.

Dakopbouw
Eind mei 2019: Boven is de casco van de dakopbouw geplaatst. Binnenkort wordt die geïsoleerd en aan de binnen- en buitenzijde afgewerkt. Later wordt zinkwerk aangebracht op de gevels van de opbouw.

Opening winkel en ijssalon
8 april 2019: de schappen zijn goed gevuld met chocolade en ander lekkers. De winkel en de ijssalon zijn sinds vandaag weer open. Het is heerlijk warm en zonnig; een mooie dag om een ijsje te halen!

Tandje bij voor de opening
April 2019: een paar dagen voor de opening van de winkel en ijssalon… Iedereen zet nog een tandje bij om te zorgen dat ze er maandag perfect uitzien!

Soezenfestival
Maart 2019: het is bijna zover! In april kunnen we weer genieten van vers ijs. En tot die tijd komen we niets te kort, want momenteel is het soezenfestival bij Top’s!

Ruwbouw en afbouw
Maart 2019: ruwbouw en afbouw verlopen deels gelijktijdig. Binnen is de trap van de eerste naar de tweede verdieping inmiddels geplaatst. Op de begane grond is de vloer af. Achterin deze ruimte zal straks het ijs worden bereid.

Veranderingen aan de gevel
Februari 2019: Hier wordt heel hard gewerkt. Er werd een flinke hap uit de gevel gesloopt. Maar dat gat is er niet lang, want er wordt alweer opgebouwd.

Verbouwing gestart
Januari 2019: Voordat de bouw kon starten, moesten de leidingen voor gas, water en elektriciteit worden aangepast. Inmiddels is de aannemer begonnen met de funderingswerkzaamheden en is de verbouwing in volle gang.

23 jul

Entree camping Betuwestrand

Jeske Schepers / Nieuws Zakelijk / / 0 Comments

Alweer tien jaar werkt Studio Beuving Kraal (Kraal architecten) met veel plezier aan projecten voor het Betuwestrand in Beesd. De afgelopen jaren ontwierpen we voor deze gezinscamping onder andere een loungeplek, kabelskibaan, glijbaan, fietsparcours, speelhuis, restaurant en slechtweeraccommodatie. Tijdens het meest recente project hebben we de receptie en het entreegebied in een nieuw jasje gestoken.

Van alle buitenfaciliteiten wordt met dit mooie weer volop gebruik gemaakt.

entree camping ontwerp architect

28 mrt

Vernieuwing entreegebied Betuwestrand, Beesd

Locatie: Beesd
Jaar: 2017
Opdrachtgever: Betuwestrand Recreatie
Status: Bouwvoorbereiding / uitvoering

Programma: semi-openbare buitenruimte
Oppervlakte:
Inhoud: –
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking & bouwbegeleiding

Opgave
In navolging van onze eerdere plannen zoals het vernieuwde terras en de slechtweer-accommodatie, zijn we nu gevraagd een ontwerp te maken voor de vernieuwing het entreegebied van de camping. Deze moet weer een eigentijdse uitstraling krijgen en voortborduren op de reeds eerder uitgevoerde vernieuwingen.

Oplossing
De reeds ingezette lijn qua materiaalgebruik zal worden doorgezet. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is de bestrating. Hiermee creëren we een herkenbare, eigentijdse uitstraling, die vanaf de entree reikt tot het gebied waar zich de meeste activiteiten afspelen. Naast de herinrichting van de buitenruimte worden ook de gebouwen in het entreegebied voorzien van een restyling. Door ander kleurgebruik en materialisatie ogen de gebouwen weer als nieuw. Hiermee wordt het geheel sfeervoller en frisser. De camping krijgt zo een uitstraling die beter past bij het vakantiegevoel.

Visualisaties

Overzicht van de nieuwe situatie, met op de achtergrond de eerder gerealiseerde vernieuwingen van afgelopen jaren.


Via een brede boulevard passeert men het entreegebouw richting de camping of dagrecreatie.


Overzicht van het entreegebied, gezien recht van boven.


De receptie en toegang tot de camping krijgen een uitnodigende uitstraling, we voegen hiervoor o.a. een pergola toe om de toegang te accentueren.

16 jun

Bouwblog – Nieuwbouw terras Betuwestrand

Jeske Schepers / Nieuws Zakelijk / / 0 Comments

Bouwproces


Uitzetten van het nieuwe terras.


De fundering is gestort en de constructieve balklaag voor het dek is gelegd.


Het terrasdek is gelegd en ook de randafscheiding is gemaakt.


Aanzicht van het nieuwe terras als je komt aanlopen, het glas moet nog geplaatst worden en de nieuwe bestrating moet nog aangebracht worden.


Inmiddels is rondom het terras de nieuwe bestrating aangelegd en wordt ondertussen de laatste hand gelegd aan het terras.


De bestrating wordt doorgetrokken vanaf de slechtweeraccommodatie, waar ook al deze grote 1×1 m betontegels liggen.


Ondertussen is het terras zo goed als klaar en tijdens de eerste mooie dagen in het voorjaar van 2016 al in gebruik genomen.

26 jan

Nieuwbouw terras Betuwestrand, Beesd

Projectinfo

Locatie: Beesd
Jaar: 2015
Opdrachtgever: Betuwestrand Recreatie
Status: uitvoering

Programma: buitenterras
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: –
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking & bouwbegeleiding

Opgave
Ons bureau is gevraagd om een plan te maken voor de upgrade van het terras bij het partycentrum op camping Betuwestrand. Het terras moet gezelliger worden, een eigentijdse uitstraling hebben en qua sfeer aansluiten bij de zomer.

Oplossing
De doorgaande route langs het terras wordt uitgevoerd in dezelfde tegels als reeds onder de slechtweer-accommodatie liggen. Het terras zelf wordt opgebouwd uit houten vlonderdelen met daarop steigerhouten meubelen. De warme hout kleuren sluiten goed aan bij een zomers sfeertje en geven het geheel een gezelligere en warmere uitstraling.

Visualisaties

26 jan

Interieurverbouwing Makelaardij Woudenberg

Projectinfo

Locatie: Woudenberg
Jaar: 2015
Opdrachtgever: Makelaardij Woudenberg
Status: ontwerp

Programma: kantoor
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd
Werkzaamheden: interieur- & meubelontwerp

Opgave
Ons bureau is door Makelaardij Woudenberg gevraagd om hun kantoor in de gelijknamige plaats van een nieuw fris en eigentijds interieur te voorzien.

Oplossing
Ons interieurontwerp bestond uit een herindeling van de kantoorruimte op basis van de wensen van de opdrachtgever en vervolgens het adviseren in kleur- & materiaalgebruik. Daarnaast hebben wij meubelelementen ontworpen voor in het nieuwe interieur en diverse inrichtingsonderdelen uitgezocht. Hiermee hebben wij de opdrachtgever een hoop werk uit handen genomen en gezorgd dat het nieuwe kantoor één geheel vormt.

Visualisaties